Sunday, July 11, 2010

Bang voor verandering

In een gidsbrief gericht aan de onderhandelaars van Paars Plus laat Tjeenk Willink weten: "er is een toenemende tegenstelling tussen mensen die in de veranderende samenleving vooral de kansen zien en mensen die die veranderingen vooral als bedreiging ervaren", om vervolgens iedere mogelijkheid tot verandering vakkundig dicht te timmeren.

Het behoeft geen betoog dat met de groep mensen die ‘verandering vooral als bedreiging ervaart’, de PVV-kiezer wordt bedoeld. De onderbuikmensen. Mensen die niet van vreemde etensluchtjes houden, mensen die niet ontvankelijk zijn voor culturele diversiteit en zich teweer blijven stellen tegen wat goed voor hen is.

Mensen kortom, die de resultaten van twintig jaar kosmopolitisch non-beleid niet zien als verrijking. Zij zien niet hoe de constante toestroom van laag- en ongeletterden een verrijking zou zijn voor de Nederlandse kenniseconomie. Hoe deze lieden hen in hun AOW gaan voorzien. Zij zien niet waarom een hernieuwde religieus-culturele verzuiling goed zou zijn voor het geïndividualiseerde en geseculariseerde Nederland. Ook niet als je daar het etiket ‘communitarisme’ of ‘bindingskracht’ opplakt.

Zij willen verandering. En dat weet ook Tjeenk Willink.Vandaar de schoffering. Vandaar zijn abjecte poging het democratisch proces te knevelen. "Het contraseign op initiatieven vanuit de Kamer wordt geweigerd als de beginselen van de democratische rechtsstaat, de internationale positie van Nederland of de financiële uitgangspunten van het beleid in het geding zijn".

In gewoon Nederlands komt dat neer op: wetsvoorstellen waar immigratiebeperking, hoofddoekjes, moskeeën of bijzonder onderwijs een rol spelen, zullen niet in overweging genomen worden. Ook hoeven islamkritische publicisten niet te rekenen op wettelijk mededogen omdat hun werk per definitie ‘de internationale positie van Nederland’ schaadt. Zie Fitna.

Als het aan regenten als Tjeenk Willink ligt wordt de multiculturele puinhoop van nu in situ bevroren. Als ware het een Natura2000 gebied. Omdat men bang is voor verandering. Het linkse gedachtengoed dat de afgelopen vijftig jaar tot in elke porie van de maatschappij is doorgedrongen, dient koste wat kost geconserveerd te worden. Zelfs als dat betekent dat de Kamer de mond gesnoerd moet worden. Zo ziet een democratie voor bange mensen eruit meneer Pechtold.

Een democratie waarin mensen mensen niet naar de stembus gaan om hun wensen kenbaar te maken, maar om een zelfgekroonde elite te legitimeren. Net als in Iran. Wie is er nu bang voor verandering meneer Willink?

6 comments:

 1. Zo ziet de ondergang van een democratie eruit. Kunnen we allemaal van dichtbij observeren. Wat zullen de PVV stemmers die dachten dat Rutte oprecht was, en gokten op meer invloed, zich voor hun kop slaan voor die goedgelovigheid.
  En misschien gaan de oogjes open dat de queen veel teveel in te brengen heeft vanuit haar ivoren toren gebrek aan realiteitszin. Wallage, de kampioen stokebrand , mag de klus afmaken. Er is geen twijfel aan zijn grenzenloze goedheid, en grenzenloze waanwijsheid. Intussen voltrekken zich her en der machtsovernames door het ronselen van stemmers, voetbalclub, gemeente raad, allemaal wise to the weakness of the system.
  En dat zijn geen incidenten meer, dat is een trend.
  Maar voor de letterknechten moet dat kunnen. Nooit de ziel bevroed van het systeem dat ze zo achteloos aan de misbruikers prijsgeven.
  En als ik zo die weerzin tegen het opnemen van informatie bezie, dan denk ik in mijn donkerste momenten dat we door de Wallages en kompanen volledig verraden worden.
  En nog erger, als de vrijwillige overgave lukt, dan zullen we daar in de toekomstige geschiedenisboeken nooit meer een spoortje van terugzien.
  Uit het collectieve geheugen gewist.

  ReplyDelete
 2. Als er ergens een, ook voor kinderen, leuk schilderijtje van een koddig varkentje hangt wordt het weggehaald omdat anders mensen zich misschien gekwetst zouden kunnen voelen. Als ik zeg dat ik me beledigd en gekwetst voel door de overmatige, steeds voortdurende en onontkoombare demonstratie van religieuze uitingen dan wordt er gezegd dat ik het ben die niet deugt. Als ik dit onder mijn eigen naam zou publiceren dan moet ik niet vreemd opkijken als die door loyale ambtenaren genoteerd zou worden. Ik ben benieuwd hoeveel % Wilders krijgt bij de verkiezingen voor de provinciale staten. Hopelijk vindt hij genoeg serieuze kandidaten want voor die mensen geldt natuurlijk ook dat ze alles wat ze hebben in de waagschaal leggen.

  ReplyDelete
 3. Tis weer niks, Jaap! Het is ook weer helemaal niet subtiel. Een moralischer Uebermensch als Tjeenk Willink, een intellectuele geweldenaar als Pechtold, die luisteren naar dat soort grove gezwam dat jij uitslaat toch helemaal niet, Jaap. En terecht!

  Martien Pennings

  ReplyDelete
 4. TJEENK WILLINK IS EEN ZELFINGENOMEN EZEL.
  HIJ HOORT BIJ HET ZELFMANISFESTERENDE POLITIEKE HEDONISTEN-TUIG.
  KUNSTKWAST PECHTOLD EN FEMKE FLODDER: ÓÓK OPLETTEN!

  Ik ga ervan uit , Jaap, dat alle bezoekers van dit blog goede verstaanders zijn. Maar ik bedoel dus dat jouw bovenstaande stukkie wéér met uiterste precisie en zonder één onvertogen woordje snoeihard zegt waar het op staat. Maar het punt is: ezels als Tjeenk Willink en een kunstkwast als Pechtold lezen dit niet. Net zo min als Femke Flodder en de rest van het politieke hedonisten-tuig Die zijn veels te druk met zelfmanifestatie. Ik denk wel eens dat je hun aandacht alleen kunt trekken met tomeloos schelden. Maar dan geef je ze weer het excuus om te zeiken over de (ik zing een liedje):

  De tóón,de tóón, de tóón van het debat!
  Oh wat zijn we het zát, oh wat zijn we het zát!
  De tóón,de tóón, de tóón van het debát!
  Val toch gauw in je laatste gat!

  Iemand die dezelfde strategisch stijl hanteert als jij, Jaap, en die bijna net zo verstandig is, schreef me laatst:

  “Ik heb gemerkt dat er verdomd weinig mensen zijn die de huidige situatie naar waarde weten te schatten. DAT KOMT OMDAT ER GEEN MOSLIMS MET GETROKKEN KROMZWAARD DOOR DE STRATEN MARCHEREN. ZOLANG DAT NIET GEBEURT IS HET GEEN OORLOG, WEET DE GOEGEMEENTE. MAAR DIE IS ER WEL. EN DAN NIET MET HET HOOFDDOEKJE ACHTER DE KASSA MAAR MET DE GENERAALS WIER SOLDATE ZIJ ONGEMERKT IS. Als ik kijk naar wat er de laatste jaren bespreekbaar is geworden, dan zijn daar grote vorderingen gemaakt. En weet je hoe dat komt? Dat is op dezelfde manier gegaan als de islam in onze maatschappij is doorgedrongen. Er zijn een paar ‘radicale schreeuwers’ die ver op de troepen vooruit lopen. Zij trekken de aandacht naar zich toe maar worden als malloot weggezet. In hun kielzog volgen dan de mannen van de kleine stapjes. De gematigde moslims, en de gematigde critici. Beide zijn m.i. nodig om de opbouw van krachten te completeren. Om de stammen te mobiliseren."

  Ik denk dat deze schrijver die bijna net zo verstandig is al jij, Jaap, gelijk heeft: de "bad cop" slaat zo’n zelfingenomen ezel als Tjeenk Willink eerst met een eind hout op zijn kont en als je dan de aandacht van het dier hebt, dan spreekt de "good cop" hem toe in brave-ezeltjes-taal, met dit verschil dat de inhoud van wat je aan de ezel zegt NIET ezelachtig is. Dan vertel je bijvoorbeeld ezel Tjeenk Willink dat daarbuiten zich een ontwrichte maatschappij bevindt waarin een burgeroorlog in de maak is, die onderdeel gaat worden van de wereldbrand die in het Midden-Oosten aangestoken zal worden door een ideologie die al 14 eeuwen regressie en haat verspreidt: de islam.

  P.S. Ik vind ik die beeldspraak waarin een ezel geslagen wordt, eigenlijk helemaal niet leuk. Ik vind ezels lieve dieren.

  Martien Pennings

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 6. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete

Gratis web site teller.