Monday, February 27, 2017

De linkse microkosmos

Hoe onoverbrugbaar breed de kloof met links geworden is werd de afgelopen maanden pijnlijk duidelijk na de brexit en de verkiezing van Donald Trump. Een onbeteugelde boosheid maakte zich meester van het Samaritaanse smaldeel. Wie had het gewaagd de deur van de ivoren toren open te zetten? Waarom overstemde straatrumoer de bovenzinnelijke klanken waarmee de ruimte gevuld hoort zijn? Te wapen! fascisten aan de poort!

Nu is de tegenstelling tussen links en rechts van alle tijden, maar in mijn beleving draaide die tot de jaren negentig toch vooral om de vraag hoe al die prachtige progressieve ideeën te financieren. Moest het bedrijfsleven worden uitgekleed of zouden we de inkomstenbelasting naar 100% tillen, zoals de PSP wilde? Evenwel waren beide kampen het erover eens dat de koek eerst verdiend moest worden voor je hem kon verdelen, om het met de woorden van Wouter Bos te zeggen.

Dat ordinair boekhoudkundige speelt nu veel minder een rol. In de beleving van links 'is geld er gewoon' en om eraan te komen is enkel 'vernieuwende politiek' nodig. “Eerst mensen, dan cijfers” zegt GroenLinks onomwonden en ze heeft dat inzicht inmiddels uitgebreid naar klimaat en milieu. Bovendien, wie zijn wij om aanspraak te kunnen maken op dit stukje grond waar toevallig de welvaart is? Iedereen heeft daar recht op! Open minds en open borders want uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde en zijn we allemaal van goede wil. Toen was het halen nu is het brengen. We moeten eerlijk delen want deze sterke schouders hebben een ereschuld in te lossen. En zo voort en zo verder, vooral omlaag.

Links is volkomen losgezongen van de realiteit. Het links universum is een gecapitonneerde kamer waar Asha ten Broekes hun eigen wereldjes borduren en waar de enig overgebleven ongelijkheid nog bestaat in het biologische verschil tussen man en vrouw. Maar ook daaraan wordt gewerkt door jongetjes als meisjes op te voeden en de gendervariëteit zo ver op te rekken dat straks niemand meer weet wat-i met z'n geslacht aan moet; het post-gender tijdperk staat op aanbreken. Links heeft haar droomwereld aangekleed als werkelijkheid en het resultaat is een ridicule maar o zo gevaarlijke travestie.

Gevaarlijk omdat men oprecht denkt dat deze totalitaire vorm van altruïsme en gelijkheid ook door de rest van de mensheid wordt gedeeld. Het tegendeel is waar. Een ruime meerderheid gaat voor het eigen belang en de eigen cultuur. En dat het Westen zich daarbij zonder slag of stoot laat nemen, des te beter. Maar wie daartegen waarschuwt, wie daartoe aan de poort van de ivoren toren rammelt – zelfs met een democratisch verkregen mandaat op zak – die is een fascist. “Maybe we have too much democracy” was een reactie in de Amerikaanse media op Trumps overwinning, want een democratie met zo een uitkomst is natuurlijk geen democratie.

Voor links heeft de democratie afgedaan, ze speelt het spel nog pro forma mee maar het liefst zouden de Amerikaanse Democraten samen met Europees links een dictatuur instellen om ons, het volk, te beschermen tegen alle kwaad, maar vooral tegen alle kwade ideeën. Gelijk socialistische voorgangers als Stalin, Mao, Pol Pot, Castro en zo nog een paar. Ik kan me goed voorstellen dat menig rechtsmens met weemoed terugdenkt aan figuren als Joop den Uyl, die tegen massa-immigratie waren en de koek verdeelden onder 'behoeftige' landgenoten. Maar Den Uyl was dan ook een racist, naar de huidige linkse maatstaf gemeten.

2 comments:

 1. Oooo, het 'Samaritaanse smaldeel', wat een juweeltje weer. Ben het zoals altijd gloeiend met je eens.

  ReplyDelete
 2. Linksen roepen altijd "Hitler!" tegen tegenstanders. Ze menen dan bang te zijn voor een plotselinge opkomst van totalitarisme. Echter is het zo dat ze ZELF het nieuwe totalitarisme zijn. Merkel werkt samen met de CEO van Facebook om anti-migratie posts te censureren; in Frankrijk wordt Marine le Pen op schandalige wijze aangepakt; in Nederland werd Geert Wilders vervolgd; en ikzelf mag twee weken niet meer in Facebook groepen plaatsen, omdat ik een goed-onderbouwd filmpje deelde waarin ik de Islamitische burgemeester van London expose als een Islamist.

  "To find out who rules over you; simply find out who you are unable to criticise". Nu is het niet zo dat Moslims over ons heersen. Maar we mogen ze wel niet bekritiseren, want dat is "hate speech". De Islam onderzoeken en bekritiseren zoals Paul Cliteur, Afshin Ellian, de overleden Hans Jansen en zelfs mensen als Ayaan Hirshi Ali dat doen, is "Islamofobisch".

  Mensen zijn sociale wezens en concepten als 'groepsvorming', sociale acceptatie en sociale rejectie spelen een belangrijke rol in onze emotionele wereld. In-groups worden vaak gevormd op basis van een gedeelde moraal. Doordat Links een paar decennia geleden flink gewonnen heeft, zijn de media, de academische wereld en de politiek nu vooral in de handen van Links. Zij creeren de illusie dat er een dominante moral in-group bestaat die pro-migratie, pro-Islam en pro-multiculturalisme is. Iedereen die het hier niet mee eens is behoort niet tot de moral in-group en is dus "immoreel". Mensen die "immoreel" zijn dienen gedemoniseert te worden.

  Maar nu worden wij niet alleen maar gedemoniseerd, maar worden ons steeds meer rechten afgenomen. Het recht op het vrije woord, bijvoorbeeld. En dit is heel erg gevaarlijk. Dit is ontzettend gevaarlijk. Om twee redenen.

  - De vrijheids van meningsuiting inperken is een schending van de rechten van de mens. Dit is op zichzelf al heel gevaarlijk en kan leiden tot 'steeds een stapje verder'. De Russische gulags werkten zo ook, al is dat een overdreven voorbeeld. Het mechanisme is hetzelfde: steeds een stapje verder.
  - De vrijheids van meningsuiting is eigenlijk een probleemoplossend mechanisme. Wanneer bepaalde meningen worden afgeschaft, dan kan het zo zijn dat dit leidt tot het niet kunnen oplossen van bepaalde problemen. De Islamisatie is een dergelijk probleem. Opinie polls onder Moslims en de inhoud van de Quran en de Hadith tonen aan dat er een vreselijk probleem is met deze groep. De eerste stap om dit op te lossen is om mensen hierover te laten praten, zodat bepaalde zaken in kaart worden gebracht.

  Hierdoor zal een totalitaire Linkse staat niet lang kunnen bestaan. Zij hebben een blinde vlek, waardoor de totalitaire Linkse staat uiteindelijk zal veranderen in een totalitaire Islamitische staat. Zweden is een verschrikkelijk voorbeeld hiervan. Als je in Zweden niet pro-migratie bent dan kun je zomaar je baan verliezen.

  Ik hoop dat de Nederlanders en de Fransen binnenkort op de juiste persoon stemmen. Zo niet; dan worden de komende 4 jaar heel erg lastig en zelfs gevaarlijk.

  Paul

  www.debatetheleft.com

  https://www.youtube.com/channel/UCO_uauJxEskeAezeojkXjAg

  ReplyDelete

Gratis web site teller.