Sunday, January 18, 2009

Obama in gevaar!Graag wil ik de veiligheidsdiensten attenderen op bovenstaande video die al enige dagen op youtube circuleert. Hierop is te zien hoe een drietal religieus-extremisten voorbereidingen treft voor een mogelijke aanslag op president-elect Obama, aanstaande dinsdag.

Plaats van handeling is de deur die toegang geeft tot het terras waarop Obama geïnaugureerd zal worden. We zien één van de (onder invloed verkerende) mannen bezig de deurposten in te smeren met onbekende, uit Israël afkomstige, chemicaliën ("oil from the Holy Land" wordt het door de man met de rode sjerp genoemd).

Uit het commentaar van de verdachten maak ik verder op dat de chemicaliën een tweeledig effect sorteren. Eerst zal de president zich van een cardiologische anomaliteit bewust worden (it will "stir the heart of the president"), direct gevolgd door een vorm van cognitieve dissonantie ("the president will listen...he will hear the instructions"). Het laatste doet vermoeden dat er buiten dit drietal nog een vierde Persoon in het spel is.

De openheid waarmee deze mannen zichzelf en hun doelen prijsgeven wijst erop dat zij een onomkeerbare beslissing hebben genomen; wij zagen soortgelijk gedrag eerder in videoboodschappen van religieus-extremisten. Haast is derhalve geboden.

1 comment:

  1. Pure humor Jaap.
    Ik mis het voodoo geitje dat mekkerend aan de deurpost vastgebonden wordt.
    Met een bakje kippenbotjes,oeps, waren het misschien geitenbotten ?
    Never mind, als het maar goed is voor de bloeddruk van de langverwachte messias.

    ReplyDelete

Gratis web site teller.