Saturday, January 3, 2009

Nieuw Semitisch Belang

Stichting ‘Een Ander Joods Geluid’ met voorzitter Harry de Winter – bekend van de anti-Wilders advertentie in de Volkskrant eerder dit jaar, demonstreerde vanmiddag op de Dam tegen “de Israëlische oorlogsmisdaden in Gaza”. Op een speciaal voor de gelegenheid ontworpen affiche zien we, heel subtiel, een LGB (laser guided bomb) in een kinderwagen verdwijnen. KABOEM! Met recht ‘Een Ander Joods Geluid’.

Behalve verdedigers van het Joodse belangen, waren er vanmiddag nog zo’n 25 andere organisaties die belangen te verdedigen hadden. Organisaties die stuk voor stuk bekend staan om hun affiniteit met de democratische rechtsorde en daar ook graag gebruik van maken. Zoals Milli Görüs, de Raad Marokkaanse Moskeën, de Internationale Socialisten, rapper Appa en natuurlijk de SP die altijd op de barricaden staat zodra de Joden aan het kindermoorden slaan. Heel goed.

Om 14:00 uur stipt hulde de menigte zich in Palestijnse vlaggen en begaf zich achter spandoeken als “to hell with Israel” richting het centrum van de stad. Velen droegen de vlaggen van Hamas, een Palestijnse welzijnsorganisatie die in Gaza op het onderwijs toeziet, en Hezbollah, een liefdadigheidsinstelling die thuislozen voorziet van handige opbergceintuurs. De enige dissonant kwam van een man die het fenomeen ‘Joods geluid’ verkeerd begrepen had en, gehuld in Israëlische vlag, zich bij het gezelschap wilde voegen. Een misverstand dat door de politie snel werd rechtgezet.

Harry van Bommel (SP) hekelde in zijn toespraak de zwijgzaamheid van de Nederlandse regering door te stellen dat: “de Nederlandse regering ofwel blind ofwel medeplichtig is. De Nederlandse regering mag niet zwijgen”. Klare taal. Want zwijgen over de misdaden van Israël of de zegeningen van Hamas is iets dat ook Milli Görüs aan het hart gaat. Al in 1989 zei haar oprichter Erbakan in Arnhem: “De Europeanen zijn ziek. We hebben het medicijn om hen beter te maken. Wij zullen Rome veroveren. Europa zal de islam van jullie leren”. Hear, hear. Exact ook dat zegt Hamas over de zegeningen van de islam; over een Ander Geluid gesproken, to hell with Israel, to hell ook met het decadente Westen!

En dan de dappere rapper Appa, die zich in een interview eerder dit jaar bij de Winter aansloot met zijn ontboezeming dat “Als iemand een kogel door zijn [Wilders] fokking kop schiet, vind ik dat niet erg". Het waren duizenden handen op één buik vanmiddag in Amsterdam en van diverse pluimage, maar met één doel: steun aan Hamas. Deze democratisch gekozen idealisten hebben met hun aanpak zelfs de harten van de meest cynische onder de Internationale Socialisten weten te stelen.

Na afloop van deze demonstratie van saamhorigheid maakte Harry de Winter bekend dat ‘Een Ander Joods Geluid’ in de toekomst verder zal gaan als onderafdeling van het Nederlands Palestina Komitee. Daar echter het begrip ‘Joods’ in Nederland te zeer met fascisme wordt geassocieerd is besloten de naam van de stichting te veranderen in Nieuw Semitisch Belang. Waarvan acte.

Update: er zijn inmiddels beelden met nog meer 'andere geluiden'. "Hamas Hamas, Joden aan het gas", "Allahuakbarrrr", "Hizbollaaahhh", en parlementarier Harry van Bommel die oproept tot een intifada.

3 comments:

  1. Kijktip:
    http://www.youtube.com/watch?v=83aJj72UjlM&eurl=http://www.jihadwatch.org/

    ReplyDelete
  2. Tja, dat was waarschijnlijk allemaal iets te rustig en te vredig. Daarmee win je geen jihad en bovendien, wat moet van Bommel wel niet denken van zo'n gebrek aan burgerlijke ongehoorzaamheid?

    ReplyDelete

Gratis web site teller.