Saturday, June 5, 2010

Toda raba Israel

Bij berichten over Israëlische agressie zie ik steevast die tien agenten op het strand van Hoek van Holland. Tien agenten, ingesloten en uitgedaagd door een met flessen en stokken bewapende bloeddronken lynchmob van tweeduizend man. Tot een agent zijn pistool trekt.

De beelden van het schot gaan de hele wereld over. Iedereen verklaart dat de dode zo’n lieve man was die nooit een vlieg kwaad deed. Dat-ie elke woensdag z’n dochtertje naar zwemles bracht. Enzovoort enzoverder. Waarmee het inhumane karakter en de onverholen agressie van het politiekorps opnieuw zijn aangetoond.

Gelukkig voor de politie keerde pers en publieke opinie zich tegen de amokmakers. Helaas voor Israël kiest de wereld de laatste decennia consequent partij voor relschoppers, moordenaars en onderdrukkers. Bevangen door een pathologische hulp- en gelijkheidsdrang is ‘de wereld’ het zicht op de wereld en het causale verband der dingen kwijtgeraakt. Een strategisch filmpje of effectief uitgezochte foto volstaan om, zonder verdere vragen of reflectie, een PR-wereldoorlog te starten. Het geheugen reikt niet verder dan de krantekoppen van gisteren. Dit alles onder het mom: "alle misstanden de wereld uit te beginnen met Israël".

Wie het plaatje hierboven bekijkt herkent het strand van Hoek van Holland. Vijf miljoen Joden ingesloten door één miljard moslims. Een welvarende democratische rechtsstaat temidden van slopende dictaturen, apocalyptische theocratieën en absolute monarchen. Heersers tot wier enige wapenfeit de bloedige knechting van de eigen bevolking gerekend mag worden. Een bevolking die zij, onder aanroepen van de profeet, verenigd hebben in het sprookje dat alle ellende te wijten is aan het zionisme van de eeuwige Jood.

Middels welgeplaatste PR-campagnes is hiervan nu ook de door schuldgevoel aangevreten Europese emo-hedonist overtuigd geraakt; Israël is een misdadigersstaat en Palestina dient bevrijd. Zonder wroeging en niet gehinderd door enig historisch besef monstert men ‘s anderendaags aan op een oorlogsvloot die door de zeeroverskapitein tot ‘hulpkonvooi’ is omgedoopt. Dat de bemanning voor vertrek haar testament opmaakt en de hoop uitspreekt als martelaar te mogen sterven, dat is dan maar zo. We zien wat we willen zien.

Ik mag graag naar het grotere plaatje kijken. En als je dat doet dan zie je een oase in een desolate woestijn. Dan zie je een land dat zich in zestig jaar heeft gevormd van zandstrip tot toonaangevende natie op gebied van innovatie, industrie en farmacie. Een land dat per hoofd van de bevolking meer academici voortbrengt dan enig Europees land. Een land dat jaarlijks meer patentaanvragen indient dan de gehele Arabische wereld om haar heen in een heel decennium.

En dat alles ondanks laffe aanvallen vanuit diezelfde Arabische wereld. Aanvallen ingegeven door pure haat. Door pure irrationele Jodenhaat. Vanwege geen andere provocatie dan het Zijn van Israël. Inmiddels zijn de verschillen tussen het Israelische succes en het Arabische falen zo groot, dat geen mens meer gelooft dat Israël op een eerlijke manier aan haar welvaart is gekomen. Immers, alle mensen zijn gelijk en daarvan is hier geen sprake.

Oorzaken zijn dan snel gevonden. Israël blokkeert willens en wetens de opbouw van Gaza en de Westbank. De zogenaamde veiligheidsmuur en blokkades dienen helemaal niet om een oorlog zoals in ’67 te voorkomen, ze zijn er puur en alleen op gericht de Palestijnen hun levensgeluk te ontnemen. En Hamas, de proxy van alles wat fout is in de Arabische wereld, is er dan als de kippen bij om Westerse antropologiestudentes van ‘objectieve’ informatie te voorzien, waarbij ze voor het gemak zowel de slachtoffers als de plaatjes maakt. Na afloop mogen de maagdelijke hamashoertjes dan in ieder denkbaar praatprogramma uitgebreid van de schrik bekomen. Opnieuw een slag gewonnen.

De geschiedenis van het Midden-Oosten in ogenschouw nemend poneer ik twee stellingen. Ten eerste: Israël heeft in de afgelopen zestig jaar meer aan de vooruitgang van de mensheid bijgedragen dan al haar buurlanden in de afgelopen duizend jaar. Ten tweede: als de Arabische wereld morgen haar wapens neerlegt, dan is het overmorgen vrede. Als Israël hetzelfde doet, dan drijft het Joodse volk overmorgen in zee; conform Artikel 7 uit het handvest van Hamas.

In weerwil van alle bloedsprookjes, mediaverdraaiingen en aperte leugens zeg ik - heiden in hart en nieren – dan ook: toda raba Israel, heb dank.

32 comments:

 1. Jaap, diepe buiging voor het bovenstaande!! !

  ReplyDelete
 2. De entree in de totale duisternis zal door het momentum van een niet meer tot nadenken in staat zijnde massa een kwestie van tijd zijn.

  ReplyDelete
 3. Goed om dit conflict weer even tot de juiste proporties terug te brengen. En beide stellingen kunnen wat mij betreft niet vaak genoeg worden herhaald.

  Een grandioos artikel, mijn complementen!

  ReplyDelete
 4. JantjeuitnederlandJune 5, 2010 at 11:23 PM

  Het hele artikel is de waarheid. Goed geschreven!

  ReplyDelete
 5. Hartelijk dank voor uw column,hij is me uit het hart gegrepen,en schitterend verwoord.Hoop dat U het niet erg vind als ik zo nu en dan iets overneem in reacties op andere sites.De idioterie van (meestal) linkse mafketels is zo nu en dan hemeltergend en tenenkrommend in hun reacties in kranten en op blogs.
  Zoals U al zei,niet gehinderd door enig historisch besef.Bedankt.

  ReplyDelete
 6. Gelukkig in uw artikel te kunnen constateren dat er ook in Nederland tenminste nog een enkeling is die niet aan door gebrek aan historisch besef en medialeugens herhalings geinstigeerde waarheidsvertekening lijd. Dank!

  ReplyDelete
 7. Tegen medialeugens vechten is en blijft een moeilijke zaak. Ouderen lezen de krant en geloven direct wat er in de krant staat. De ouderen denken niet dat 'hun' krant de feiten verdraaien. Mbt de leugens die in de krant staan hebben de linkse media goed naar Josef Goebbels geluisterd en gekeken. Zijn devies was : "Maak de leugen zo groot dat de mensen het wel MOETEN geloven".

  ReplyDelete
 8. het duurt niet lang dan is europa ook groen en dan kunnen ze israel wel aan

  ReplyDelete
 9. Snap er absoluut niks van, die Israel haat.
  Nog minder snap ik mensen die deze haat gaan verdedigen op forums. Logica schijnt er absoluut niet meer toe te doen. En het rare is dat ik toch telkens weer probeer te begrijpen hoe mensen tot dit soort hersenkronkels komen. Maar op hun beurt doen deze mensen, hoe intelligent ook, niet de minste moeite om mijn standpunt te begrijpen.

  Mensen hebben kennelijk behoefte aan een makkelijke wereld, waarin niet-westerse minderheden altijd zielig zijn en westerse meerderheden altijd slecht. Zielige moslims moeten altijd beschermd worden. Het zijn de zielige zeehondjes met grote onschuldige ogen die belaagd worden door boze gemene bontjagers met knuppels. Dat dat niet mag begrijpt ieder mens met een hart! Zoiets dus. Het feit alleen al dat je hier over zou willen argumenteren plaatst je al in de verkeerde hoek. Je moet domweg tegen zijn!

  Het is een bekrompen wereldbeeld waarmee je niet kan overleven op den duur. Dat maakt mij heel erg bang en ongerust.

  ReplyDelete
 10. Een fantastisch artikel,gelukkig zijn er nog mensen die aan de kant van Israel staan.Ik zou het artikel ook in het engels willen hebben want dan kan ik het doorsturen naar mijn vrienden in Israel.

  ReplyDelete
 11. Het lijkt eigenlijk om een gevecht om moraal te gaan, een geestelijk gevecht tussen landen: wie heeft de beste, de hoogste moraal. Partijen aan de zijlijn zonder moraal, die moraal zien als een geestelijke handicap, vuren het gevecht nog flink aan en gaan er tenslotte met de echte buit vandoor.

  Ik hoop dat Israel de wijste partij is en zijn verstand erbij houdt.

  ReplyDelete
 12. Extra, extra! Read all about it!

  ReplyDelete
 13. Dit stuk is met meer verstand, durf en waarheid geschreven, dan de huidige politieke leiders heden met hun politiek correcte struisvogel kopie's durven te benoemen.

  ReplyDelete
 14. Duidelijker kan het niet!

  ReplyDelete
 15. Een verademing,dit redelijke en goed geschreven artikel,temidden van alle
  hysterische propaganda.
  Alleen zeer verontrustend dat haast niemand onder zijn eigen naam durft te schrijven.(Ik ook niet!)

  ReplyDelete
 16. Een tip:
  http://kafirharby.blogspot.com/2010/06/good-job-israel.html
  Groet van een medestander,
  Kafir Harby

  ReplyDelete
 17. Wat een fenomenaal goed artikel!!!!!

  ReplyDelete
 18. Overigens zouden we dit en soortgelijke artikelen graag op Artikel7 plaatsen!

  Maar die beslissing laten we uiteraard geheel aan jou over :)

  En wat een goed blog is dit. Stond Poppers Kantelpunt ook niet hier ergens? Ook al zo een fenomenaal goed stuk.

  ReplyDelete
 19. Kijk Jaap is zo iemand die in staat is het geheel te overzien, en dat dan ook nog eens uitstekend te verwoorden!

  En ja erdebe, ook "Poppers Kantelpunt" is van de hand van Jaap!

  ReplyDelete
 20. Jaap,
  תודה לך
  voor een helder geschreven artikel, het doet mij erg goed te weten dat er nog mensen zoals jij er zijn.

  ReplyDelete
 21. DANK VOOR ALLE REACTIES! En bovenal, laten we volharden in onze weerstand tegen het historisch hersenspoelen. Tegen deze perverse Umwertung. De geschiedenis van Israel is jong maar uitputtend gedocumenteerd. Over wie de bouwers en wie de slopers waren, kan geen misverstand bestaan. Tenzij je van kwade wil bent.

  ReplyDelete
 22. Prima artikel, Jaap! Idd, een verademing om te lezen.

  ReplyDelete
 23. eindelijk weer iemand die het durft,TE ZEGGEN.

  ReplyDelete
 24. Moeten we eigenlijk geen opsplitsing maken tussen wat de politici, die het dun door de broek loopt van vrees voor mohammedaanse rellen, en de mainstream media beweren, en de mening van de meerderheid van de bevolking. Ik kan me niet voorstellen dat die meerderheid gewonnen is voor het Palestijnse pleit. De dagdagelijkse (er)(aan)varing met mohammedanen zal voor de meesten wel voldoende zijn om de situatie in het juiste perspectief te plaatsen. Toch?

  ReplyDelete
 25. Steunbetuiging voor dit artikel van Michael.

  ReplyDelete
 26. Uitstekend artikel.

  Viva Israel!

  ReplyDelete
 27. Hulde voor dit betoog. Het kan niet genoeg gezegd worden. Alleen op enkele weblogs worden de dingen in perspectief gezien. Verder loopt iedereen mee in de verkapte anti-joodse agitprop, vermomd als kritiek op Israël. De media lopen voorop in deze schandelijke en levensgevaarlijke misleiding.

  En zelfs de wetenschap:
  http://www.joostniemoller.com/2010/07/wetenschappelijke-leugens-over-israel/

  ReplyDelete
 28. en Kassander, als altijd zo scherp als een lancet:
  http://www.joostniemoller.com/2010/07/volkskrant-antisemitisch/

  ReplyDelete
 29. Spijker. Kop.

  Dankje Jaap voor dit duidelijke, feitelijke en bovenal eerlijke artikel.

  Blij dat er nog mensen zijn met een realistische kijk op Arab-Israeli conflict.

  Nogmaals, dank!

  ReplyDelete

Gratis web site teller.