Monday, November 10, 2008

Seksmoraal abnormaal

Minister Rouvoet toonde zich maandag in het AD en in Nova ernstig bezorgd over de "losgeslagen seksmoraal" van de Nederlandse jeugd. Dit naar aanleiding van de KRO documentaire ‘sex sells’. De Minister reageert onthutst: "Als we daar niet snel iets aan doen dreigt een hele generatie op te groeien met ‘verknipte’ ideeën".

Rouvoet grijpt de KRO documentaire 'sex sells' aan om de Nederlandse jeugd gebrek aan moraal te verwijten. En inderdaad, als je de documentaire bekijkt dan kan je alleen maar hopen dat je eigen kinderen verstandiger zijn. Vrijmoedigheid troef bij dit selecte gezelschap. Maar waar zitten we hier naar te kijken? Is dit de Nederlandse jeugd? Rouvoet suggereert dat 15% van de kinderen van 11, 12, 13 jaar zich met enige regelmaat prostitueert voor een blikje cola of een reep chocola. Eén op de zeven kinderen uit groep 8 is een hoer?

Bij de Rutgers Nisso Stichting herkennen ze deze cijfers niet, "er zijn zeker uitwassen maar een breed probleem is het niet". Daar heeft Rouvoet echter geen boodschap aan. De Minister geeft aan geschrokken te zijn en vindt dat de politiek zich dit moet aantrekken. Een brede maatschappelijke discussie is daarom noodzakelijk want "dit gaat verder dan alleen opvoeden". "Er staat een generatie op het spel". De Minister voorziet bij zoveel promiscuïteit "schade voor jongeren en voor de maatschappij".

Een maatschappelijk probleem. Zo heeft Rouvoet ze graag. Een maatschappelijk drankprobleem, een maatschappelijk blowprobleem, een maatschappelijk paddoprobleem. Roep dat kleine kinderen verhoeren, wijs naar een docu van 20 minuten en Ministerieel beleid is geboren. Want anders "raakt onze jeugd het zicht kwijt op wat normaal is".

En dan gaan bij mij de nekharen recht overeind staan. De Minister van embryozaken uit de partij die vindt dat 'het belang van gezondheid niet overschat moet worden' wil het debat aangaan over wat normaal is. Wil zonder vooroordelen praten over "de losgeslagen seksmoraal van de jeugd". En ChristenUnie-Kamerlid Voordewind weet zelfs "dat het ook voor komt bij studentenverenigingen". He jakkes, nee toch!

Begrijp me niet verkeerd, 12- en 13-jarigen die al dan niet onder sociale dwang seksuele handelingen verrichten hebben een probleem. Maar dat is een opvoedkundig probleem, geen maatschappelijk probleem. Er is namelijk geen ouder in Nederland die zoiets normaal vindt en ook 'de maatschappij' vindt dit niet normaal, daarover hoef je niet te discussieëren, daartegen moet je optreden. Net als tegen incest op de Veluwe overigens.

Het veralgemeniseren van garagebox-seks door mini-pubers is dan ook slechts een excuus om de zoveelste discussie over (christelijke) moraal af te trappen. De grootste pijn voor de Minister zit hem in het feit dat hij niet kan accepteren dat 16- en 17-jarigen (en kennelijk ook studenten), soms heel bewust seks los willen zien van liefde. Dat ongetrouwde jongeren als übergeile bonobo-aapjes neuken en vozen. Gewoon, omdat het kan.

Maar dat mag niet van grefo-pappa, dat is een moreel defect. Daarover moeten we met elkaar in debat. Sure, André. En wat zullen we dan voor maatstaven aanleggen? De bijbelse moraal? Ik vrees dat we onze jeugd dan weinig kunnen verwijten:

Genesis 19:8. De enige man die vanwege z'n hoogstaande moraal (zo zegt god), de vernietiging van Sodom en Gomorrah mag ontkomen biedt een oversekste meute zijn kindertjes aan. "Luister, ik heb twee dochters die nog nooit met een man geslapen hebben. Die zal ik bij jullie brengen, doe met hen wat jullie willen. Maar laat die mannen met rust, ik heb hun niet voor niets een veilig onderkomen geboden".

Rechters 16:1. Onze held Simson arriveert in de bezette gebieden. "Op een keer was Simson in Gaza. Daar viel zijn oog op een hoer en hij ging bij haar naar binnen". Liefde op het eerste gezicht zullen we maar zeggen.

Ruth 3-4. De geboorte van het breezer-sletje. Naomi onderricht Ruth, de weduwe van haar zoon, hoe ze een nieuwe man aan de haak kan slaan. "Als hij gaat slapen moet je goed opletten waar hij zich neerlegt, en dan moet je naar hem toe gaan, de deken aan zijn voeteneinde terugslaan en daar gaan liggen". Zo gezegd zo gedaan en als dank krijgt Ruth 6 maten gerst.

Voor-wat-hoort-wat seks, de bijbel staat er vol mee. "Als we daar niet snel iets aan doen dreigt een hele generatie op te groeien met ‘verknipte’ ideeën". Inderdaad André, beetje laat maar my thoughts exactly.

3 comments:

 1. Begrijp me niet verkeerd, 12- en 13-jarigen die al dan niet onder sociale dwang seksuele handelingen verrichten hebben een probleem. Maar dat is een opvoedkundig probleem, geen maatschappelijk probleem. Er is namelijk geen ouder in Nederland die zoiets normaal vindt en ook 'de maatschappij' vindt dit niet normaal, daarover hoef je niet te discussieëren, daartegen moet je optreden. Net als tegen incest op de Veluwe overigens."

  Ja, laat Rouvoet de incest en inteelt in de bible belt eens benoemen en daar tegen optreden. Want dat wordt door de Chr.orthodoxen normaal gevonden. Vanuit hun religie.

  Zij kijken geen televisie, want dat mogen zij niet van hun geloof, maar al zien zij geen erotiserende en sexueel getinte tv programma's, de hormonen gieren daar des te meer.

  Iedereen die de beeldmedia volgt of over zich heen laat komen weet dat sex tegenwoordig sells. Daar hebben wij, tenzij wij in de geest van Rouvoet willen censurerenen en onze kinderen massaal naar zondagschool willen sturen,geen invloed op. En niet alleen in Nederland.
  Het hangt dan ook helemaal van de ouders af of zij hun kinderen daarvan bewust maken.

  Het zijn de ouders(moeders}, die hun (meisjes) kinderen hoerige kleertjes aantrekken. Nu heb ik het over specifieke ouders. De tokkies van welke afkomst dan ook (er bestaan natuurlijk geen moslimtokkies).

  Sylvia Witteman schreef in haar column in het VK magazine vorige week over de verhoering in de Us als het ging over de Halloween traditie wat betreft de costuums.

  Rouvoet vergeet dat kinderen in deze tijd een verkeerde sexuele moraal ontwikkelen omdat de ouders zelf niet beter weten.
  Wat moet je met een vader die met zijn sixpack op de bank pornofilmpjes kijkt? En dit normaal vindt zelfs als Jantje naast pappa op de bank zit?

  Ik denk wel dat kinderen tegenwoordig wel veel vroeger geïnteresseerd zijn in sex door de beelden die zij voorgeschoteld krijgen in de media.
  Maar het zijn de ouders en niet de regering die kinderen moeten opvoeden en begeleiden.

  Daarbij komt ook nog dat meisjes in de westerse wereld misschien denken dat zij al heel snel"groot" en volwassen zijn.
  Gelukkig worden zij niet op twaalfjarige leeftijd uitgehuwelijkt aan een oude viespeuk en kunnen zij zich nog herstellen.

  ReplyDelete
 2. Mooie uitwijding Maci. Net in Nova: paddo's verboden. Geheel terecht volgens een CDA mevrouw want de gedroogde hadden we ook al verboden en heroine is toch ook niet legaal? In dezelfde uitzending een toxicoloog, dezelfde prof die destijds adviseerde tot legalisering; hetgeen gebeurde. Hij staat nog steeds achter dit advies en feitelijk is er ook niets veranderd, behalve de moraal.

  In dezelfde uitzending: de Orwelliaanse macht van de tientallen raden die zich met kinderbescherming bezighouden. De gezinsredders. Ze zullen best een hoop goed werk doen maar de kindonterende situaties die zich hier voordoen maken waarschijnlijk meer kapot dan seks op te vroege leeftijd. Herstructureer deze bende eens een keer als kinderen je lief zijn.

  Ik herken je observaties overigens. De vertokkisering van het gezinsleven. Wat hieraan te doen? Een brede maatschappelijke discussie? Zal niet veel uithalen vrees ik, de intellectuele verheffing van het 'proletariaat' is aan sommige deuren voorbijgegaan maar wordt ruimschoots gecompenseerd door een nieuwe mondigheid.

  ReplyDelete
 3. het ligt er gewoon aan dat allebei de ouders constant aan het werk zijn, desinteresse van ouders voor de kinderen, de kinderen teveel verwennen, altijd toegeven, en gewoon het afhankelijk zijn van de staat en zelf geen verantwoordleijkheid meer durven nemen voor een ander dan voor jezelf, want we hebben het al druk genoeg met onszelf, duur huis dure kleding 2 autos, en maar werken voor die dingen zodat je geen tijd en energie meer hebt om je kinderen fatsoenlijk op te voeden.

  ReplyDelete

Gratis web site teller.