Friday, August 14, 2009

Dystopia

Een Dystopie is een (denkbeeldige) samenleving met louter negatieve eigenschappen waarin men beslist niet zou willen leven. Een dystopie is daarmee het tegenovergestelde van een utopie zegt Wikipedia.


Enkele kenmerken volgens wiki:

 • een maatschappij waarin geen vrijheid meer bestaat
 • een samenleving die gecontroleerd wordt door robots en computers
 • totale overheersing en schending van de persoonlijke privacy door overheden en instituten
 • een maatschappij waarin alles en iedereen hetzelfde is en waar uitingen van cultuur en emoties verboden zijn

Klinkt niet bekend zegt u? En als er nou zou staan: een maatschappij waar de kritische bevraging van een bepaald waardenstelsel als racisme wordt ervaren en waar tegen de criticasters gerechtelijke stappen worden ondernomen. Een maatschappij waar telefoongesprekken en surfgedrag op last van de overheid worden geregistreerd en langdurig bewaard.


Een maatschappij waar de openbare ruimte met camera’s wordt geobserveerd en woon-werkverkeer wordt geregistreerd. Een maatschappij die de financiële, medische, en gezinsgegevens centraal en onder één nummer opslaat en ontsluit.


Een maatschappij waarin de normen, waarden en rituelen van alle culturen ongeacht hun toegevoegde waarde zijn gelijkgesteld en derelativering wordt opgevat als een aanval op dit gelijkheidsbeginsel.


Maar bovenal een maatschappij waarin aangestelde zowel als zelfbenoemde leiders oproepen vertrouwen te hebben in het Plan van de hoogste Leider dat middels Zijn boodschappers tot ons is gekomen. Een Plan zonder welk niemand kan functioneren.


Klinkt het nu al iets bekender?

1 comment:

 1. Fascist-Care en het is global. Global Fascist-Care. Gratis en voor iedereen, en dan weet je het. Gangsters, leugenaars en bedriegers tot op het nivo van kleine schattige groenvrouwtjes aan toe.

  0 for America / Erin Bonsteel:
  http://tinyurl.com/l57bvo

  ReplyDelete

Gratis web site teller.