Tuesday, April 28, 2009

Dhimmi Air

Lisa Ashton, stewardess voor British Midland (BMI), gooide in 2007 de knuppel in het hoederhok. Ze wilde zich in Saoedi-Arabië niet langer laten vernederen door haar eigen werkgever. BMI verplicht haar vrouwelijke personeelsleden namelijk om, ongeacht hun rang, in islamitische landen áchter hun mannelijke collega’s te blijven lopen. Bovendien worden zij in die landen geacht zich buiten het vliegtuig met een abaya te bedekken. Lisa verdomde het en werd deze week ontslagen.

It’s outrageous. I’m a proud Englishwoman and I don’t want these restrictions placed on myself.” Terecht, en dat staat helemaal los van wie Lisa is en wat haar motiveerde. De richtlijn in kwestie is in z’n geheel door BMI verzonnen; geen enkel Arabisch land heeft BMI verzocht haar stewardessen te islamiseren. De richtlijn is, volgens een BMI-woordvoerder, ingegeven vanwege respect voor andere culturen.

Hetzelfde geldt ongetwijfeld voor de richtlijn (eveneens BMI) die het personeel verbiedt bijbels, kruisjes, St. Christoffelhangertjes en dierenknuffels mee te nemen op vluchten naar Saudi-Arabië. Het zou zomaar als belediging opgevat kunnen worden, en dat wil BMI niet. Ook Lisa’s vakbond vond het kennelijk de normaalste zaak van de wereld en waarschuwde: “that it was considered part of the uniform and she could face disciplinary action if she did not wear it” [de abaya].

Overigens is BMI niet de enige maatschappij met dit soort vrouwvijandige voorschriften. BMI heeft alleen de pech een ‘proud Englishwoman’ in dienst genomen te hebben en dat is iets dat je in tijden als deze beter niet doet. Want voor je het weet raak je je landingsrechten kwijt, of je export, of vliegt er wat in brand. En waarom? Het doet toch zeker geen pijn om een beetje beleefd te zijn?

Zo zat de rechter die Lisa’s ontslag bekrachtigde er ook in: "Een maatschappij mag personeelsleden regels van een andere cultuur opleggen. Dat vrouwen daar nadeel van ondervinden, is niet bewezen", oordeelde de rechter.

Waarom gaat dit soort logica nou nooit op als vrouwen ergens geen hoofddoek mogen dragen? Waarom oordeelt ‘een commissie gelijke behandeling’ dan nooit: “mevrouw, het is niet bewezen dat u daar last van hebt” (of van uw wel/niet burka, boerkini, gymles, inburgeringsklasje, kunstwerk, informatieloket, theaterstoel, zwemles, foto, enzoverder, enzovoort …)

19 comments:

 1. In mijn onderbuik begint steeds duidelijker de oorlog te zingen.

  Zou dit collaborerende ploertenvolk van kruiperige viezerikken besef hebben van de omvang van althans mijn haat?

  Ik ben zó oud geworden en zelfs in mijn heetste jongelingsjaren heb ik deze allesverzengende, kotsende haat niet gevoeld.

  Kassander

  ReplyDelete
 2. "Dat vrouwen daar nadeel van ondervinden, is niet bewezen",

  Zo'n mededeling die me de adem beneemt.
  Ik zie mijn geliefde Great Britain in grote morele verwarring, en in desastreuze vasthoudendheid aan wetten die voor een homogene gemeenschap werkten, en die nu een strop om de nek zijn geworden.
  Net zoals wij trouwens, en de rest van Europa.
  Ik begrijp dat Lisa Ashton in hoger beroep steun heeft gevraagd van " Liberty " een human rights organisation. Wat ik op internet daavan vind is nogal vaag. En wellicht wordt het vonnis herzien, maar daarmee zijn de waangedachten nog niet de wereld uit.

  BMI heeft misschien wel een korting op landingsrechten verdiend, en vooral al die vrouweliminerende regimes op een gedachte gebracht. Heerlijk toch, als de dhimmies zo meewerken.

  ReplyDelete
 3. Achteraf denk ik toch dat "viezerikken" met één "k" had gemoeten. Hoewel ik dan steeds de neiging heb om viezeríéken te lezen.

  De vrouw met de dubbele ruggengraat had teveel in twee pannen tegelijk gebakken pannenkoeken gegeten en liet zodoende haar baby in twee wiegjes tegelijk de wiegendood sterven. Blijft moeilijk, Nederlands.

  KASSANDER

  ReplyDelete
 4. Ik heb dit bericht al veel eerder gelezen, maar het is goed dat het weer onder de aandacht komt.
  Het is voor ons niet te geloven en ik vraag me af of een Nederlandse luchtvaartmaatschappij zich zo had gedragen. Dat heb ik nooit ergens gelezen, want het NL internet houdt wel van een schandaaltje.

  We moeten ons goed realiseren dat de UK het meest dhimmitude land is in Europa.
  Het nieuws dat daar vandaan komt over de islamisering in Europa is het ergste dat we kunnen leren, vrezen, maar waar we ons ook tegen moeten verzetten.
  Dat heeft te maken met het koloniale verleden van GB en dat valt niet te vergelijken met ons koloniale verleden of ons multicultiverleden.
  Dus laten onze stewardessen weigeren een boerka aan te trekken.
  Maar ik vraag me af, was dit een hoax?
  Groet, maci.

  ReplyDelete
 5. Geen hoax Maci, althans niet voor zover ik kan nagaan. Maar dat het al jaren speelt dat klopt. Gisteren werd bekend dat de rechter haar in het ongelijk heeft gesteld dus vandaar de (hernieuwde) media-aandacht

  ReplyDelete
 6. Ik ken hordes mannen die van stessensex houden. Het maakt ze geen ruk uit wat de cabin crew aan of op heeft als het maar uit resp af gaat. What would you like, Sir ? Coffee, tea or me ? I am a premium member of the The Mile High Club, Ma'm. Oh, I see and feel now. I will follow you discretionally upstairs, Sir.

  De stess hierboven is terecht ontslagen, Jaap

  ReplyDelete
 7. Als dear Lisa niet weet dat ze bij het in- en uitstappen nooit een hand ter begroeting of afscheid mag geven heeft ze het vak niet begrepen. Een van de biggest mistakes die ze ongetwijfeld heeft gemaakt is het aanbieden van koffie of thee aan Mormonen. Tijdens de breefing krijg je vooraf hun stoelnummers te horen. Nagenoeg alle specials staan op de crewsheet en zo niet dan laat het vliegende vee je wel een card zien. Weet U wel wie ik ben in een first class configuratie. 'Evrem efendim' antwoord ik dan als ik een stop-over in Ankara had. Alle bekende religies met hun eigen aardigheden ken ik en moet je kennen. Lisa kennelijk niet.

  Ik heb wat met die Lisa gegoogled en het blijkt dat ze tijdens haar rust- en reisverlof optreedt als profi zangeres. Haar recente liedje luidt Shame, Shame, Shame. Tja zeg ik dan.

  "In haar vrije tijd probeert Ashton ook nog een muziekcarrière uit de grond te stampen. Dat ze een van haar liedjes 'Shame Shame shame' noemt, zal wel geen toeval zijn"

  Ref : hln.be 04/28/09

  ReplyDelete
 8. Some of my battle cries for those who can't find them

  sometimes mary-janes size usa 9 black 6.25" platform high heels
  sometimes crocs
  sometimes a niqaab
  sometimes a little black dress

  Niemand die mij ooit ontslaat.
  Ik neem ontslag @ Jaap

  ReplyDelete
 9. @ Kassander 4:41
  Tulay laat je hartelijk groeten* en vraagt naar je bloeddruk. En of je nog nieuwe pejoratieven in stock hebt.
  @ Mezelf
  Suffie. Zonder referte zal zelfs Jaap mij niet geloven dat de Mormonen het aanbieden van koffie of thee als een door hen - dus niet door een Lisa - begane zonde zien. Elke airline die op Salt Lake City vliegt heeft een crew destination sheet met alle do's and don'ts plus de locale hadith. Ik heb ze onder mijn nick voor SLC.

  D&C 89.9

  *Kassander heeft Tulle voor het eerst gesproken op de site van PvdA A'dam. Inmiddels twee jaar geleden. Sindsdien hebben ze 'wat'. Geen fittie want beide zijn ze secularisten cum kemalisten. Kas wil alleen de Ka'aba gummen en voor Tulle mogen alle heilige plaatsen plat. Zij ziet het dus wat breder. Ook de wegen er naar toe verschillen. Kas gooit met verbaal geweld zijn verzenen tegen de prikkels. Tullay volgt het pony trail. Lok een islamist met een chador of niqaab. Gord hem dan in een tuigje. Span hem in. En kijk : het kwijl loopt hem al uit zijn bek. Dan het bit met een rubberbal strak tussen de kaken. Een pluim op z'n kop, een hengel met een Koran eraan bungelt tussen de oogkleppen. Ik zie het al voor me. Ready for take-off. Op handen en knieen kruipt elke Mo met zijn kont naar het Oosten. Zo neen, dan schenkt Cassandra's whip geen genot maar pijn, veel pijn. In kort bestek is dit Ataturk's sprookje. Ik hoop dat iemand die zich afficheert als een blog of reason de allegorie verstaat. Religie mag nooit de Staat, maar de Staat wel de Religie leiden. Desnoods met geweld. Ook haatzaaiers uit eigen gelid mogen de rust niet verstoren hoe gek het ook klinkt. De Nachtwakersstaat geldt zonder uitzondering voor allen. Het eeuwige gegeven is wel dat zolang de mens bestaat er een religie zal zijn die ja/nee viraal is. Alhoewel we geen aanhangers van de leer van Hahnemann zijn, kun je het beste het gelijke met het gelijke bestrijden. Vaccinatie ofwel sprookjes tegen sprookjes inzetten. Al in de middeleeuwen waren de Sproke en de Boerde de vertelvormen waarmee Kerk & Adel te kakken werden gezet. Ik draaf maar door. Excuus voor de lap tekst. Het is een warrige geloofsbeljdenis. Take it or leaf it. Nuf said @ mezelf.

  Toedels

  ReplyDelete
 10. Nu voor alle Moslim liefhebbers dit staat ons te wachten.
  Voor de vrouwen zou ik zeggen zet je boerka maar op en voor de mannen laat je baard maar staan:-))

  http://www.youtube.com/watch?v=XK1pnCldKZI

  groetjes van peet

  ReplyDelete
 11. Ik hoorde op de radio zeggen dat als de haring uitgestorven is, dat dat jammer is voor de haringvissers en de mensen die van haring houden maar dat het de haring geen reet interesseert. Hij bestaat namelijk niet meer. De haring dus. Of hij moet een vaag concept, iets dus, hebben van een haringhemel. De stem op de radio deed me denken aan die van Bas Haring. Bas vind ik liev en grappig. Peet houdt overduidelijk van haring. Puur en zonder uitjes.

  Hier klopt iets niet. Wat ?

  ReplyDelete
 12. " Hier klopt iets niet. Wat ? "
  Jij klopt niet , Tulay / Cassandra !
  Jouw off/topic veelschrijverij begint me zo te irriteren dat ik geheel tegen mijn principes op je reageer.
  Op dit blog heb je het laatste van me gehoord. Als je wilt protesteren dan kun je mij rechtstreeks benaderen .Met of zonder haring !

  ReplyDelete
 13. @ Marie-Jose

  Volgens Uw blog is Uw wensdroom een idyllisch, paradijselijk land vol fluitspelende herders en wulpse herderinnetjes die bucolisch dichten.

  De werkelijkheid is dat [1] U alles behalve wulps is [2] Arcadia een troosteloze en nagenoeg volledig ontvolkte landstreek in Griekenland is en last but least [3] de Bucolica van Vergilius uitsluitend bevolkt wordt door homo's.

  According to every reason is Uw innige verlangen een schapenscheerder van mannelijke kunne te worden die niet alleen wil verhuizen naar Griekenland maar ook, gegeven Uw naam van Marie-Jose, thans een heterofiele vrouw is. Een heterosexuele vrouw die zich wil of al laat ombouwen tot een homosexuele man. Een rara avis.

  Een hele lap tekst maar geen woord teveel. Toch ? Kunt U mijn conclusies niet delen zeg het me hier. Wij doen wel aan onderonsjes maar niet deze.

  ReplyDelete
 14. - typo/taal correctie -

  According to every reason is Uw innige verlangen een schapenscheerder van mannelijke kunne te worden die naar of all countries, Griekenland wil verhuizen. U is thans, gegeven de naam van uw nick, een vrouw. Een lekkende hetero dijk of mekkerende lesbo pot die een fluitspelende metro wil zijn vind ik meer dan fantastisch. U opent het bal. U haalt eindelijk de oude kranten. Go, Girl, Go. Become homo. Arme zieltjes die in krotten wonen bekomen prinsen in speelgoedpaleisjes. U leeft in een sprookje. Ik ben jaloers. Op de rara avis die u is en blijft. AvisRe : Als je wilt protesteren dan kun je mij rechtstreeks benaderen.

  Van voren, van achteren of opzij ? Van onderen of van boven ? Ik ben voor alles in maar aan alles hangt een prijs. Smiley @ Tranni

  ReplyDelete
 15. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 16. Waarom gaat dit soort logica nou nooit op als vrouwen ergens geen hoofddoek mogen dragen?

  http://tinyurl.com/crukty

  Dag Jaap

  ReplyDelete
 17. Right, maar dat is gelukkig weer helemaal goedgekomen.

  ReplyDelete
 18. Touchee

  Ze leggen nu allemaal vrijwillig hun hoofddoekje af voordat ze de campus oplopen of aan het werk gaan op het buurtpostkantoor.

  Shame, shame, shame on you zingt Lisa for you

  ReplyDelete
 19. @ Marie-Jose
  Arcadia esde Moresnet

  http://tinyurl.com/cbgxsk

  ReplyDelete

Gratis web site teller.